"NDAS DOLANAN"

Wiwitan cerito, pas bali kerjo, paimin ugo paijo keluwen, modal duwet ngepress arek loro iku nekad menyang rumah makan seng rame pengunjunge...
Bareng wes mlebu langsung wae arek loro iku pesen panganan, sambi ngenteni panganan teko, arek loro iku kojah...

Paijo
"min, ngerti ora polisi kae??.."
(sambi nduding neng arahe polisi seng lagi mangan)

Paimin
"ow iyo.. Nyapo jo..."

Paijo
"polisi kae, nek tak keplak sirahe aku tambar diwenehi duwet..."

Paimin
"Lah enek tho, wes di keplak tambar wenehi duwet, buntut buntute di gowo nyang kantor polisi tenan kowe mengko... Neng ngendi ngendi iku, polisi iku seng gawenen njaluki duwet..."

Paijo
"gak percoyo ta awakmu, delengen yo tak praktekno..."

Mari ngono paijo moro menyang mejone polisi iku, terus ngeplak sirahe...
”ceeplllakkk...!!!”
Bar ngeplak paijo diwenehi duwet, terus mbalek nyang mejone dewe...

Paijo
"piye aman aman wae tho... Polisi gemblung iku, terah njaluke di keplak wae..."

Paimin
"hebat kowe jo, yo wes aku yo arep ngeplak, lumayan kenek ngge tuku rokok bar mangan iki mengko..."

Si paimin age age moro menyang mejone polisi iku, terus ngeplak sirahe..
”ceeplllaakk...!!!”
La tibake polisine terus nesu sambi moreng moreng...

Polisi
"Emange sirahku iki NDAS DOLANAN opo, maen keplak keplok sak karepmu dewe...!!!..."
(sambi nyandak tali gocine paimin..)

Paimin
"ampun pak.. ampun pak.. La kenok opo kancaku iku ngeplak sampeyan gak nesu, kok tambar sampeyan wenehi duwet...???"

Polisi
"amego wong iku ANAKe PAKDHEKU, gek aku NDUWE UTANG neng deweke...!!!"

Paimin
"wah sontoloyo tenan si paijo, dikerjain maneh aku..."
Pengirim : won(X_X)ere
Login